Tuesday, July 13, 2010

Music Quiz II

This time we have prepared for you music quiz about classical music. Are you ready?


1. Who is George Gershwin?

a. Indian singer and dancer
b. American composer and pianist
c. British composer and pianist
d. German musician

2. Who is
on the picture?

a. Wolf
gang Amadeus Mozart
b. Ludwig van Beethoven
c. Johann Sebastian Bach
d. Luciano Pavarotti




3. Choose Giuseppe Verdi`s operas:

a. Aida, Nabucco, Rigoletto
b. West side story, Hairspray, Chicago
c. Eugene Onegin, The queen of spades, The maid of Orleans
d. La clemenza di Tito, Don Giovanni, The marriage of Figaro

4. Which musical instrument is the most important in Beethoven's Moonlight sonata?

a. electric guitar
b. piano
c. harp
d. violin

5. What is Prélude à l'après-midi d'un faune?

a. symphonic poem for orchestra by Claude Debussy
b. opera by Georges Bizet
c. song by Michael Jackson
d. piano symphony by Franz Liszt

6. Choose correct category of instruments for the bagpipe:

a. wind instruments
b. electric instruments
c. percussion instruments
d. keyboard instruments

7. Choose the right term according the description: It is a large musical composition including an orchestra, a choir, and soloists.

a. symphony
b. oratorio
c. chanson
d. requiem

8. Choose Baroque composers:

a. Schumann, Chopin, Schubert
b.
Debussy, Wagner, Stravinksij
c. Bach, Händel, Monteverdi
d. Mansell, Beck, Tavener

9. What is the most famous work of Pyotr Ilyich Tchaikovsky?

a. The Nutcracker
b. Carmen
c. Tosca
d. Requiem for a dream

10. Which musical instrument is predecessor of piano?

a. castanetes
b. accordion
c. dulcimer
d. clavichor





Right answers, 1 point for every right answer:
1. b, 2.b, 3.a, 4.b, 5.a, 6.a, 7.b, 8.c, 9.a, 10.d



0-3:
You are not so much interested in classical music. Do it again!

4-7:
You know a lot about classical music but it could be better.

8-10:
Wow! You are really great in classical music. Congratulation, new Mozart!

Jana Rybarova

© Created by A&J, www.lookat.com

No comments:

Post a Comment